Kategorija: Financije

Plaća na Revolut? HNB: Da. Porezna: Ipak ne. | Financije | rep.hr
Financije

Plaća na Revolut? HNB: Da. Porezna: Ipak ne.

Većina kućanstava troši više nego što zaradi

Mjesečne troškove prihodima ne može pokriti čak 68 posto hrvatskih kućanstava, poražavajući je rezultat GFK-ove ankete provedene u prosincu, piše SEEbiz.eu 

Robert Ravenšćak na čelu novog odbora za e-trgovinu

Zajednica za informacijsku tehnologiju pri HGK osnovala je u petak Odbor za razvoj i promociju e-trgovine. a za voditelja Odbora izabran je Robert Ravenšćak, direktor Allianz Directa New Europe d.o.o. iz Zagreba

VIDEO: Kako u SAD-u tretiraju svoju Hanfu

Američka verzija Hanfe, Securities and Exchange Commission (SEC) propustila je spriječiti prijevaru tešku 50 milijardi dolara sve do kraja prošle godine iako ih je na nju upozorio jedan zviždač još prije deset godina. Donosimo zabavni video koji prikazuje kako američki političari propuste državnih agencija doživljavaju puno ozbiljnije od hrvatskih, a način obrušavanja na visoko pozicioniranog službenika SEC-a prilikom saslušanja doslovno je nezamisliv na hrvatskim prostorima.

Vlada razmišlja o ukidanju drugog mirovinskog stupa

Vlada razmišlja o ukidanju drugog mirovinskog stupa | Financije | rep.hr

Vlada je najavila kako će uskoro predložiti da građani koji ne žele biti dio drugog mirovinskog stupa mogu iz njega izaći i očekivanja o svojoj budućoj mirovini povjeriti državi koja će jamčiti isplatu.

Broj zaposlenih u Fimi smanjen za 11 do 12 posto

Restrukturiranje i posljedice krize dovele su do smanjenja troškova poslovanja FIMA grupacije za 20 do 30 posto, dok je broj zaposlenih smanjen za 11 do 12 posto u odnosu na sredinu prošle godine, rekao je na današnjoj pressici predsjednik Uprave Fime Milan Horvat, javlja Business.hr.

Hanfa pojasnila - Ne prodajemo mi burzu

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga dala je pojašnjenje na svojim stranicama kako ne prodaje Zagrebačku burzu, premda je sudionik procesa prodaje u skladu sa Zakonom o tržištu kapitala, s obzirom da daje suglasnost na stjecanje udjela.

Preuzmite obrazac za poreznu prijavu putem interneta

Preuzmite obrazac za poreznu prijavu putem interneta | Financije | rep.hr

Svi koji su obvezni podnijeti poreznu prijavu za 2008. godinu, ove godine to mogu učiniti do 2. ožujka, a obrazac mogu nabaviti u Narodnim novinama ili ga preuzeti putem interneta.

Unatoč krizi zabilježen značajan rast oročene štednje u Zabi

Oročena štednja u Zagrebačkoj banci u 2008. godini ostvarila je porast od 3,6 milijardi kuna što je tri puta više u odnosu na godinu ranije, a u siječnju ove godine štednja građana dodatno je porasla za 840 milijuna kuna, piše u priopćenju Zagrebačke banke.

Rohatinski bankama oslobodio 840 milijuna eura

Rohatinski bankama oslobodio 840 milijuna eura | Financije | rep.hr

Smanjenjem stope minimalne pokrivenosti deviznih obveza banaka likvidnim deviznim potraživanjima s 28,5 na 25 posto guverner HNB-a Željko Rohatinski bankovnom sustavu omogućio je slobodno raspolaganje s oko 840 milijuna eura, javlja HRT.

BICRO, Sfera i FER zajedno stvaraju program za tehničku analizu vrijednosnica

Novi ugovor unutar programa poticanja istraživanja i razvoja – IRCRO, kojim se financijski pomaže malim i srednjim poduzećima koja žele investirati u istraživanje i razvoj kroz poslovnu suradnju sa znanstvenim ustanovama potpisan je danas u prostorijama Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske – BICRO d.o.o., vladine agencije za provedbu vladinih programa potpore tehnologijskom razvoju.