Locastic

Locastic je nagrađivana splitska digitalna agencija koja se bavi razvojem softverskih rješenja - web i mobilnih aplikacija za renomirane klijente.

OSNOVNI PODACI O TVRTKI:
Web: https://locastic.com
Godina osnutka: 2011
Lokacija: Split, Hrvatska
Prihod i dobit: 10M / 1,7M
Broj zaposlenih: 27
Uprava tvrtke: Antonio Perić-Mažar, Marko Maljković, Danilo Trebješanin, Luka Smolčić, Paula Čučuk

DJELATNOST TVRTKE
Glavna djelatnost: Računalno programiranje; razvoj custom softverskih rješenja za klijente i partnere
Usluge: Project Discovery and Strategy, UI/UX design, Web development, Mobile development, Blockchain development
Primjeri projekata: eCommerce/webshops, payment gateways, social networks, ticketing systems, socially responsible projects, CRM systems
Događaji: TINEL (na pauzi zbog pandemije), Blocksplit

TEHNOLOGIJE
Development: NodeJs, PHP/Symfony, React, NextJs, AWS, GCP, iOS, Android, React native
Design: Workflow: UX research, Project Discovery, UX analysis,
User testing Alati: Figma, Adobe Creative Cloud, Sketch
Project Management: Fully Agile, Kanban, Scrum
Blockchain: Solidity, Rust, Java, Javascript

ATMOSFERA U TVRTKI
Prosječna dob: 28 godina 
Kultura: Fleksibilno radno vrijeme, opcija rada na daljinu (remote-work), konstantno učenje i usavršavanje kroz certifikacije, edukacije i konferencije, redovni hackathoni i teambuildingzi
Opcije prehrane: Mjesečni budžet za hranu 

ZAPOŠLJAVANJE
Profili ljudi koje tvrtka najviše zapošljava: Programeri i dizajneri, senior level.
Broj novozaposlenih u prethodnoj godini:
Opis procedure zapošljavanja: Prijave zaprimamo putem web stranice agencije, zatim filtriramo kandidate po iskustvu i sposobnostima. Sljedeći korak su testni zadaci sa rokom od 10 dana ili code/portofolio review koji se radi na prvom intervjuu. Nakon intervjua se šalje ponuda za to radno mjesto.
Raspon plaća: 10.000kn - 40.000kn (bruto)
Dodatni benefiti: profit sharing pool u iznosu 10% od godišnjeg profita, plaćeno dopunsko i sistematski pregled jednom godišnje, godišnji odmor od 25 dana + jedan dan za svaku godinu provedenu u Locasticu.

Studenti: Zadnjih par godina nismo organizirali studentsku praksu s iznimkom ako se radi o partnerskim akademskim ustanovama s kojima imamo potpisan ugovor o suradnji (FESB, EFST, Aspira)

Što su profili tvrtki

Profili tvrtke nova su plaćena usluga na rep.hr-u kojom se tvrtka može predstaviti prvenstveno kako bi zainteresirani zaposlenici mogli doznati više o tvrtki prije nego se jave na natječaje za posao, ali i za sve druge oblike informiranja i prezentiranja tvrtke u IT & web zajednici koja prati portal.

Profili tvrtki rade se prema želji tvrtke, a predložene cjeline su osnovne informacije o tvrtki, informacije o proceduri zapošljavanja, te pitanjima o uvjetima rada programera i uvjetima rada općenito. Logotipi tvrtki koji vode na profile uskoro će biti istaknuti na naslovnici portala.

Tvrtke koje naruče godišnju objavu profila u paketu će dobiti i besplatnu objavu istaknutih oglasa na portalu.

Svi prijedlozi čitatelja o tome čime proširiti profile, kao i upite tvrtki o izradi profila mogu se poslati na mail info AT rep.hr. Profili će uskoro biti trajno istaknuti na naslovnici portala.