Hanfa pojasnila - Ne prodajemo mi burzu

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga dala je pojašnjenje na svojim stranicama kako ne prodaje Zagrebačku burzu, premda je sudionik procesa prodaje u skladu sa Zakonom o tržištu kapitala, s obzirom da daje suglasnost na stjecanje udjela.

Privatni odnosi među dioničarima Burze, ne smiju narušavati dnevno funkcioniranje Burze kao javnog servisa, ističe Hanfa.

Ukoliko je bilo ili ukoliko postoje povrede primjene Zakona i važećih Pravila Burze, Agencija će poduzeti sve mjere koje su joj na raspolaganju, kako bi se omogućilo nesmetano trgovanje, bez povlaštenog pristupa članova Burze trgovinskoj platformi.

Po medijima se proteklih dana moglo čitati kako su interesanti za Zagrebačku burzu Bečka i Varšavska burza.

Vodeći dioničari Zagrebačke burze su HITA vriednosnice d.d. (9.05 posto), Investco vrijednosnice d.o.o. (8,95 posto), Interkapital d.d. (8,61 posto), Auctor d.o.o. (4,98 posto) a u prvih deset su i Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., Hrvatska poštanska banka d.d., Ratko Bajakić, PBZ d.d., Erste vrijednosni papiri Zagreb d.o.o. i Zagrebačka banka d.d., 

 

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: