Aircash

Prva hrvatska fintech kompanija, koja je napravila mobilnu aplikaciju te je na hrvatsko tržište uvela prvi digitalni novčanik.

Prva hrvatska fintech kompanija, koja je napravila mobilnu aplikaciju te je na naše tržište uvela prvi digitalni novčanik. Aircash je licencirana institucija za elektronički novac s licencom Hrvatske narodne banke, koja vrijedi u svim državama Europske unije. Upisani smo u EU registar institucija za elektronički novac od krovnog regulatora EBA (European Banking Association).

Osnovni podaci o tvrtki
Web:
www.aircash.eu
Godina osnutka:  2015.
Broj zaposlenih: 30
Vlasnici: 100% hrvatsko vlasništvo 

Djelatnost tvrtke
Aircash je fintech kompanija, koja je razvila jednostavnu, brzu i sigurnu aplikaciju koja je prva na hrvatskom tržištu predstavila e-wallet odnosno digitalni novčanik. Aircash aplikacija omogućuje korisnicima da spreme novac na svoj digitalni Aircash novčanik, te samo jednim klikom trenutačno pošalju novac drugim korisnicima, kupuju autobusne karte za sve linije u zemlji i inozemstvu, plaćaju račune, usluge parkinga, igara, lutrija, cestarina, bonova. Trenutačno se Aircash aplikacijom koristi više od 170.000 korisnika, koji ostvare 150 milijuna kuna mjesečnog prometa slanja novca i plaćanja. U suradnji s PBZ-om napravili smo još jednu inovaciju, odnosno mogućnost isplate novca iz Aircash novčanika na PBZ bankomatima, s time da korisnicima nije potrebna kartica, niti račun, a ne moraju biti ni klijent te banke.

Aircash ima suradnju i provedene tehničke integracije s vodećim hrvatskim kompanijama poput Ine, Tiska, HAC-a, Hrvatskog telekoma, A1 telekoma, Tele2, Supersporta, Hrvatske Lutrije, Croduxa, iNovina i mnogih drugih. Fokus su nam EU tržišta jer naša licenca za elektronički novac vrijedi u svakoj zemlji članici EU.

Tehnologije
MSSQL, Firebase storage, Azure Service Bus, .NET Framework, .NET Core, Angular, Kotlin (Android), Swift (iOS)

Osnovni podaci o atmosferi u tvrtki
Prijateljska atmosfera i timski rad posebne su vrijednosti Aircasha. Zaposlenike potičemo u nastojanjima da prošire svoje kompetencije kako bismo što brže i kvalitetnije riješili sve izazove s kojima se suočavamo u našim svakodnevnim radnim procesima.  U Aircashu cijenimo proaktivnost i njegujemo prijateljske odnose unutar tima, stoga nam se jutarnja kava često pretvori u „brainstormanje“ zahvaljujući kojima su nastali neki naši novi uspješni poslovni modeli. Mi znamo slušati svoje zaposlenike, cijenimo njihove ideje i zajedničkim naporima dolazimo do zadanih ciljeva. Naš je stil poslovanja neprestano stvaranje novih vrijednosti za korisnike Aircash aplikacije, ali i za naše zaposlenike, koje znamo slušati jer je njihova motivacija jedan od najvažnijih elemenata uspješnosti Aircasha.  U našoj se kompaniji i najveći izazovi rješavaju timskim radom, koji nam je vrlo važan faktor za uspješno funkcioniranje i razvoj tvrtke.

Zapošljavanje
Sposobnost rješavanja problema te važnost timskog rada, ključne su vještine koje cijenimo kod zapošljavanja. U mnogim neformalnim situacijama, znali smo prepoznati ljude koji imaju sposobnost brzog usvajanja novih znanja i vještina. Naš se tim često povećava jer neprestano ulažemo puno znanja i truda u širenje usluga koje korisnicima pruža Aircash aplikacija. Vrlo aktivno radimo na sklapanju partnerstva na tržištima Europske unije poput MOL-a i Slovnafta, REWE grupe u Njemačkoj, OMV-a u Austriji i mnogih drugih. Upravo zbog širenja na tržišta EU, aktivno radimo i na „headhuntingu“ jer tražimo ljude u razvoju i prodaji, kao i one koji će raditi na usklađenosti s regulativom, što nam je jako bitno. Širenje na nova tržišta povećavat će Aircashove potrebe za novim ljudima i iz domena web dizajna, online sigurnosti, unaprjeđenja mobilnih platformi, oglašavanja i drugih. Aircash strateški ulazi i u realizaciju ideje za osnivanje Advisory Boarda, gdje će biti uključeni vodeći ljudi poslovne scene u ovom dijelu EU.

Studenti
Aircash vrlo rado daje priliku motiviranim, kreativnim i proaktivnim studentima kojima će vrlo rado pomoći i podržati ih u otkrivanju svojih potencijala. Rad u fintech kompaniji zna biti izuzetno zahtjevno no zahvaljujući predanom timskom radu i opuštenoj atmosferi, uspijevamo riješiti svakodnevne izazove i iz ureda odlazimo s osmijehom, i kad nam je najteže. Naše je okruženje dinamično, a studentima nudimo mogućnost rada i upoznavanje raznih tehnologija. Svi koji nam se pridruže imaju priliku iz prve ruke vidjeti kako se iz dana u dan nadograđuje Aircash aplikacija kako bi korisnicima bila još jednostavnija i intuitivnija, te što je sve potrebno da bismo bili najbolja financijska aplikacija na hrvatskom tržištu.

Što su profili tvrtki

Profili tvrtke nova su plaćena usluga na rep.hr-u kojom se tvrtka može predstaviti prvenstveno kako bi zainteresirani zaposlenici mogli doznati više o tvrtki prije nego se jave na natječaje za posao, ali i za sve druge oblike informiranja i prezentiranja tvrtke u IT & web zajednici koja prati portal.

Profili tvrtki rade se prema želji tvrtke, a predložene cjeline su osnovne informacije o tvrtki, informacije o proceduri zapošljavanja, te pitanjima o uvjetima rada programera i uvjetima rada općenito. Logotipi tvrtki koji vode na profile uskoro će biti istaknuti na naslovnici portala.

Tvrtke koje naruče godišnju objavu profila u paketu će dobiti i besplatnu objavu istaknutih oglasa na portalu.

Svi prijedlozi čitatelja o tome čime proširiti profile, kao i upite tvrtki o izradi profila mogu se poslati na mail info AT rep.hr. Profili će uskoro biti trajno istaknuti na naslovnici portala.