Preuzmite obrazac za poreznu prijavu putem interneta

Preuzmite obrazac za poreznu prijavu putem interneta

Svi koji su obvezni podnijeti poreznu prijavu za 2008. godinu, ove godine to mogu učiniti do 2. ožujka, a obrazac mogu nabaviti u Narodnim novinama ili ga preuzeti putem interneta.

Više o tome tko je dužan podnijeti prijavu možete pročitati na stranicama Ministarstva financija, no prijava će se zbog povrata poreza svakako isplatiti onima koji nisu bili zaposleni tijekom cijele godine, onima koji su uplaćivali životno osiguranje, koristili plaćene liječničke usluge, otplaćivali stambeni kredit ili na neki drugi način stekli pravo na povrat dijela uplaćenog poreza.

Prijava (Obrazac DOH) se može kupiti u Narodnim novinama, a još je jednostavije preuzeti i ispuniti Ersteov kalkulator u excelu, koji se kasnije može isprintati i predati zajedno s potrebnim potvrdama koje će stalni i honorarni zaposlenici u pravilu dobiti poštom od svog poslodavca. Ukoliko se podnosi prijava, moraju se unijeti svi dohotci ostvareni tijekom 2008. godine.

Podsjećamo da je tijekom godine došlo do promjene visine iznosa osobnog odbitka, no to je pri unošenju podataka putem Ersteovog kalkulatora automatski riješeno.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: