Kategorija: Internet

Ako hosting tvrtke brzo ne uklone terorističke sadržaje čekat će ih do milijun kuna kazne! | Internet | rep.hr
Internet

Ako hosting tvrtke brzo ne uklone terorističke sadržaje čekat će ih do milijun kuna kazne!

Dio korisnika dva sata bio bez Gmaila

Google se ispričao zbog dvosatnog prekida Gmailu tijekom jučerašnjeg dana, piše Guardian.

Slovenski prevarant stranicom molbaonline.com zarađuje na naivnima

Slovenski prevarant Jernej Čehovin pokrenuo je stranicu molbaonline.com na hrvatskom jeziku na kojoj prodaje savjete za pisanje molbi za posao.

Znate li za Googleovu društvenu mrežu Orkut?

Googleova društvena mreža Orkut stara je koliko i Facebook, no gotovo nepoznata široj hrvatskoj javnosti iako ima 67 milijuna korisnika.

Domena pep.si prodana za 10.000 dolara

Slovenska Internet domena pep.si prodana je jučer za 10.000 dolara nepoznatom kupcu, koji je bio spreman toliko platiti zbog sličnosti domene s poznatom markom Pepsi, piše Delo.

Link tjedna: TED.com

Neprofitna organizacija TED čiji slogan je "ideje vrijedne širenja" od 1984. godine organizira konferencije poznate po izvrsnim predavanjima, entuzijazmu, optimizmu i inspirativnosti na kojima se pojavljuju svjetski poznati predavači poput Stephena Hawkinga, Billa Gatesa, Setha Godina, Billa Clintona, Googleovaca Brina i Pagea i mnogih drugih.

Wikipedia uvodi kontrolu unosa nekih sadržaja

Objava nekih sadržaja na besplatnoj enciklopediji Wikipedii, jednoj od deset najpopularnijih stranica na Internetu, ubuduće će biti moguća tek nakon što to odobre Wikipedijini volonteri, piše nytimes.com

Pokrenut još jedan portal za razmjenu udžbenika

Prije samo nekoliko dana pokrenut je još jedan portal za razmjenu školskih udžbenika, a na njemu je trenutno čak 3042 oglasa preko kojih se nude ili traže školske knjige.

T-portal se vratio na Gemius

T-portal se vratio na Gemius | Internet | rep.hr

T-portal se vratio na Gemiusovu ljestvicu, te prema podacima o posjećenosti za srpanj ove godine zauzima tek četvrto mjesto - iza Net.hr-a, Index.hr-a i Forum.hr-a, dok mu je za petama 24sata.hr koji je s trećeg mjesta skliznuo na peto.

Objava koordinata lokacije pružit će novu uporabljivost Twitteru

Twitter razvija opciju koji će postojećim korisnicima omogućiti objavu njihove lokacije, odnosno koordinata na karti, piše ChannelWeb.

Hakirao Javno.hr i došao do lozinki korisnika

Hakirao Javno.hr i došao do lozinki korisnika | Internet | rep.hr

Web portal Gadgeterija upozorio je prije desetak dana na ranjivost portala Javno.hr, te pokazao kako je jedan od hakera u samo nekoliko koraka došao do lozinki korisnika tog portala.