prof.dr. Velimir Srića

Srićologija: Kriza - vrijeme oskudice ili vrijeme velikodušnosti

Srićologija: Kriza - vrijeme oskudice ili vrijeme velikodušnosti | Kolumne, komentari i blogovi | rep.hr

Uhvativši čarobnu ribicu Mujo dobiva tri želje...

Srićologija: Treba li se baviti politikom?

Srićologija: Treba li se baviti politikom? | Kolumne, komentari i blogovi | rep.hr

Svojedobno sam bio ministar za znanost, tehnologiju i informatiku i član zadnje Vlade pred pad komunizma. Četiri pune godine trajala je borba za uvođenje europskih standarda u hrvatsku znanost.

Srićologija: Radi ono u čemu si dobar

Srićologija: Radi ono u čemu si dobar | Kolumne, komentari i blogovi | rep.hr

Poslovica kaže da je dobitna kombinacija "pravi čovjek na pravom mjestu". Svatko je od nas za nešto sposoban i za svakoga postoji posao koji bi mogao savršeno obavljati. Zašto onda na radnom mjestu i u životu često završimo kao igrači uloga u kojima nismo dobri pa najveći dio dana radimo ono što nam nije snaga već slabost?

Srićologija: Život kao igra

Davno su filozofi proglasili čovjeka bićem igre (homo ludens). Pojam igranja uz sebe veže najljepše ljudske emocije: sreća, zadovoljstvo, stvaranje, uspjeh, pobjeda, zabava, istraživanje, opuštanje, dokazivanje, napredak, veselje, kreativnost, učenje, druženje, timski duh, zajedništvo. Kroz igru smo postali ono što jesmo, razvijali se, odrastali, učili, stjecali prijatelje.

Srićologija: Znamo li živjeti

Kolumna 'Znamo li živjeti' prva je u nizu kolumni Velimira Sriće koje ćemo pod nazivom Srićologija ubuduće objavljivati na portalu rep.hr