XV. gimnazija do digitalne transformacije uz pomoć Omega softwarea

XV. gimnazija do digitalne transformacije uz pomoć Omega softwarea

Zagrebačka XV. gimnazija ovih je dana započela implementaciju Centrix Lite sustava za elektroničko uredsko poslovanje.

Zagrebački MIOC je oduvijek predvodnik i primjer izvrsnosti, te je jedan od ključnih „inkubatora“ mladih talenata u našoj zemlji. Uz Omegin Centrix Lite, koji je u cijelosti prilagođen potrebama obrazovnih ustanova, XV. gimnazija dovršava proces digitalne transformacije svojeg poslovanja, smanjuje nepotrebno ispisivanje dokumenata, omogućava digitalno potpisivanje, a podatke čini dostupnima s bilo koje lokacije i u bilo koje vrijeme. 

Ovo nije prva suradnja Omega software i MIOC-a, Omega Software je  dugogodišnji pokrovitelj natjecanja mladih informatičara, te se je i ove godine odazvala pozivu Hrvatskog saveza informatičara da osigura nagrade za natjecatelje na nedavno održanoj Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi. 

Omega je i generalni sponzor Studentskog državnog natjecanja u programiranju u organizaciji X.FER-a koje će se održati 25. 05. 2024. u prostorijama XV. Gimnazije (MIOC). Na natjecanju će se okupiti najtalentiraniji studenti iz cijele države te će se testirati njihove vještine i sposobnosti u rješavanju algoritamskih problema različitih tema i težina. 
„XV. gimnazija pored izvrsnosti u nastavi, u radu s darovitima i na natjecanjima znanja želi biti izvrsna i ostalim područjima svog djelovanja i rada. Vjerujemo da će nam upravo suradnja s Omega softwerom i korištenje programa Centrix Lite donijeti novi iskorak i omogućiti dodatni napredak.“ – rekao je prof. Nikola Dmitrović ravnatelj XV. gimnazije, popularnog MIOC-a.

„Izuzetno smo ponosni što se je XV. gimnazija odlučila upravo za Centrix Lite i Omega software, čime smo dobili priliku da digitaliziramo, olakšamo i ubrzamo procese njihovog uredskog poslovanja što će djelatnicima MIOC-a ostaviti više vremena da se posvete odgojno obrazovnom procesu i stvaranju novih mladih genijalaca“. – rekao je Ivica Kujundžić - Lujan, CEO Omega softwarea.