Otkrivena vjerojatno najveća krađa kartičnih podataka ikad

Otkrivena vjerojatno najveća krađa kartičnih podataka ikad

Heartland Payment Systems koji obrađuje kartično poslovanje i platne spiskove za preko 250.000 tvrtki objavio je jučer kako su otkrili veliku krađu podataka - vjerojatno i najveću takve vrste do sada, javlja CNET news.

 

Predsjednik Uprave i CFO Heartlanda Robert H.B. Baldwin jr. izjavio je kako je krađa podataka koja se dogodila prošle godine otkrivena prošlog tjedna, nakon što su na zahtjev Vise i Mastercarda još nakon prošle jeseni povećali nadzor zbog određenih sumnjivih događaja.

O otkrivenoj krađi podataka odmah su obaviješteni kartičari i organi vlasti, a Heartland surađuje i s pravosudnim tijelima i tajnom službom. Baldwin je istaknuo i kako u krađi nisu ukradeni neki podaci poput PIN-ova kartica, adresa, brojeva telefona, podataka o prodajnim mjestima i sličnih podataka poput američkog broja socijalnog osiguranja.

Heartland obavlja 100 milijuna transakcija mjesečno, te tek pokušava otkriti kako im je u sustav ubačen malwarea - tj. program odgovoran za krađu podataka. Tvrtka je osnovala i site http://www.2008breach.com kako bi bolje informirala klijente koji neće biti odgovorni za nastale prijevare,

 

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: