Optima zbog spama blokirala izravno slanje mailova

Optima telekom svojim korisnicima blokirala je izravno slanje elektroničke pošte kako bi se onemogućilo slanje "spam" poruka te različitih virusa i crva preko korisničkih računala zbog zaštite Optiminih i svih ostalih korisnika.

Blokirano je izravno slanje elektroničke pošte na internet servere osim na Optimin SMTP server mail.optinet.hr, a blokadu Optimini korisnici mogu zaobići podešavanjem odlaznog servera u klijentu elektroničke pošte na mail.optinet.hr.

Korisnici koji nemaju ispravno podešene klijente korisničke pošte, mogu ih podesiti prema uputama na http://www.optima.hr/podrska/podrska-korisnicima/preuzimanje-uputa pod OptiNET e-mail, ovisno o klijentu kojeg koriste ili nazivanjem Službe za korisnike na 0800 0088.

Svi koji zbog poslovnih razloga imaju potrebu izravnom pristupanju nekom drugom serveru osim mail.optinet.hr, također mogu nazvatu službu za korisnike. Ova obavijest se ne odnosi na poslovne korisnike koji koriste uslugu stalnog pristupa internetu.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: