Hrvatska ostvarila planiranu brzinu širenja širokopojasnog interneta

Hrvatska je sa 623.342 širokopojasna priključka internetu dosegnula i premašila planiranu razinu od 14,05 posto širokopojasnih priključaka internetu zacrtanu za kraj prošle godine, piše Business.hr

Ovoliki broj priključaka od čega 488.210 preko nepokretnih a 135.132 preko pokretnih mreža dosegnut je već 30. rujna 2008. godine, dok je plan iz 2006. predviđao 500.000 priključaka do kraja godine.

Iako će se određenom broju ljudi činiti kako se ne radi o velikoj stopi pristupa širokopojasnom internetu, vrijedi podsjetiti kako je 2003. samo 4400 korisnika koristilo širokopojasni internet, te je u listopadu 2006. stvorena strategija razvoja kako bi se smanjio jaz između Hrvatske i Europe.

U Središnjem državnom uredu za e-Hrvatsku najavljuju skori dovršetak nove Strategije razvoja širokopojasnog pristupa internetu kojom će se utvrditi strateški ciljevi za predstojeće razdoblje.

Ispunjenje hrvatskih planova istaknuto je u mjesečnom newsletteru Europskog portala za širokopojasni internet u rubrici Strategije mjeseca.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: