Plivine otpremine znatno su manje od najavljenih

Plivine otpremnine znatno su niže od onih prikazanih u medijima, tvrde radnici Plive s kojima smo razgovarali nakon pritužbi kako visine otpremina nisu onolike kolikima ih je u medijima prikazala Pliva.

Prema Plivinim ranijim tvrdnjama, otpremnine za zaposlenike koji su u Plivi proveli do 25 godina iznose u prosjeku 300.000 kuna bruto, no radnici se ne slažu i tvrde da su tolike iznose dobili samo oni koji imaju 25 godina staža u Plivi, dok su ostali prošli znatno nepovoljnije.

"U Plivi sam provela dvije godine i moja otpremnina iznosi 17.000 kuna", žali se bivša zaposlenica koja je htjela ostati anonimna. Ona misli kako je Pliva manipulirala statistikom kako bi se u javnosti smanjio otpor prema otpuštanjima i situaciji u kojoj se našla tvrtka nakon što je izraelska Teva preuzela američki Barr, a time i Plivu.

"A baš sad mi je banka odobrila kredit za stan", rekla je zaposlenica Plive koja spada u sve češću skupinu onih koji nakon otkaza moraju smisliti kako platiti kredite.

Rep.hr-ov YouTube kanal odnedavno donosi više sadržaja. Pretplatite se ovdje.

Pliva dijeli 790 otkaza uz velike otpremnine

Pliva će kroz sljedećih godinu dana otpustiti 790 zaposlenih kako bi se prilagodila integraciji u izralesku Tevu, objavio je danas na press konferenciji novi direktor Plive Matko Bolanča, javlja Business.hr.

Teva postavlja svoje ljude u NO Plive

Teva će na sljedećoj Glavnoj skupštini Plive promijeniti sastav Nadzornog odbora tvrtke, te će u njega postaviti svoje ljude: Chaima Hurvitza iz Izraela, te Gertjana Noordermeera i Hansa de Heusa iz Nizozemske.