Hanfa zabranila poslovanje Apex vrijednosnicama jer nemaju brokera

Hanfa zabranila poslovanje Apex vrijednosnicama jer nemaju brokera

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga odredila je na izvanrednoj sjednici Apex vrijednosnicama d.o.o. jednomjesečnu zabranu raspolaganja financijskim instrumentima i novčanim sredstvima svih klijenata.

Razlog za privremenu jednomjesečnu zabranu krije se u činjenicama da nakon prestanka radnog odnosa brokerice Sanje Manojlović prvog veljače društvo nije zapošljavalo niti jednog brokera te u tome da predstavnici Hanfe nisu mogli ni ući u prostorije društva tijekom nadzora 16. veljače jer je prostor bio zaključan. Navedenog datuma nije se moglo ni stupiti u kontakt s osnivačem i direktorom društva Nikolom de Frankopanom.

S obzirom da društvo koje drži financijske instrumente i novčana sredstva 694 klijenta trenutno nema zaposlenog ni jednog brokera, Hanfa je izdala rješenje o privremenoj zabrani držanja i raspolaganja financijskih instrumenata i novčanih sredstava klijenata te je naložila društvu da odmah zaposli brokera.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: