Uskoro kreće četvrta iSite korisnička konferencija

Godišnja konferencija korisnika iSite sustava za upravljanje portalima održava se po četvrti puta u organizaciji tvrtke Perpetuum Mobile d.o.o., od 17. - 20. ožujka u Hotelu International u Zagrebu.

Perpetuum Mobile d.o.o. proizvođač je iSitea, najpopularnijeg alata za izgradnju i upravljanje Web portalima u Hrvatskoj. Svake godine, krajem ožujka, Perpetuum Mobile okuplja korisnike iSite sustava, vrhunske predavače i druge poslovne partnere na iSite korisničkoj konferenciji.

Ovogodišnja konferencija ističe se atraktivnim predavačima i bogatijim popratnim sadržajima od prethodnih. Glavni predavač (tzv. „keynote speaker“) ovogodišnje konferencije je gđa Caroline Jarrett, ugledni međunarodni internetski konzultant čija je specijalnost upotrebljivost portala -tzv. „usability“. Gđa Jarrett autorica je knjige "Forms that work: Designing web forms for usability" a među njenim klijentima su brojne državne i visokoškolske ustanove u Velikoj Britaniji, SAD i Australiji.

Osim Caroline Jarrett, sudionicima konferencije će se obratiti Perpetuumovi stručnjaci Mirjana Krajcar, Ivan Ferić, Tomislav Mesić i Miroslav Benak, koji će prezentirati novosti u iSite proizvodu i Perpetuumovoj ponudi, kao i jedan od najopsežnijih intranet projekata u Hrvatskoj, te predavači gosti među kojima su Nikola Marangunić (PMF Split), Vuk Ćosić (Case Sensitive, Ljubljana), Jugoslav Petković (vodeći slovenski web shop mimovrste.com) te Dejan Restak (B92.net iz Beograda).

Perpetuum Mobile će na konferenciji predstaviti i iSite 3.5 - najnoviju verziju svog proizvoda koji je i glavna „točka okupljanja“ svih sudionika. Ova obnovljena verzija uključuje brojna unapređenja ostvarena na temelju vlastitog razvoja tvrtke, i prvi korisnici već ju koriste „punom parom“. Osim informacija o proizvodu, Perpetuum Mobile predstavit će sudionicima i aktualnu ponudu svojih usluga, koje po prvi puta obuhvaćaju poslovnu podršku korisnicima za ulazak u „vrli novi svijet“ Web 2.0 servisa kao što su Facebook, Twitter, Flickr, YouTube i drugi.

Ovogodišnja iSite korisnička konferencija obuhvaća i specijalizirane radionice, na kojima će se polaznici upoznati s najnovijim metodama i tehnologijama. Prvu takvu radionicu, u utorak 17. 3., održat će sudionicima dobro poznati Vuk Ćosić pod nazivom „Nevjerojatna Facebook radionica“. U srijedu 18. 3. glavna predavačica Caroline Jarrett predavat će „Uvod u testiranje upotrebljivosti“ a nakon središnjeg dana konferencije, u petak 20. 3., ponovno nastupa Vuk Ćosić s temom „Pisanje za Web“.

„Zajednica iSite korisnika širi se iz godine u godinu, a iSite korisnička konferencija već je postala tradicionalno mjesto njenog okupljanja. Organizacija ovakvog poslovnog okupljanja zahtjevan je posao za naše poduzeće, ali iznimno pozitivni komentari i ocjene sudionika daju nam poticaj da svake godine nastojimo napraviti neki novi iskorak. Pored svih novih tehnologija koje implementiramo, osobni kontakt, razgovor uz kavu i druženje na konferenciji ostaju vrijedno iskustvo za sve naše korisnike i suradnike.“ - rekao je Ivo Špigel, član uprave Perpetuum Mobilea za marketing i razvoj poslovanja.

Partneri ovogodišnje konferencije su tvrtke Algebra, Gea, Kompass, Moćan i Movens, a medijski sponzori 24 sata, Business.hr, Mreža, PC Chip, Rep.hr i Vecernji.hr

Na ovogodišnjoj, 4. iSite korisničkoj konferenciji Perpetuum Mobile očekuje oko 150 sudionika, puno zanimljivih informacija, poslovnih kontakata, učenja i ugodnog druženja!

Perpetuum Mobile d.o.o., osnovan 1989. godine, jedna je od vodećih hrvatskih IT tvrtki za rješenja u području internetskih portala, kolaboracijskih sustava, informatičke infrastrukture te poslovnih (ERP) rješenja. Originalni brand tvrtke Perpetuum Mobile je grupa proizvoda iSite za dinamičko upravljanje internetskim sadržajima. Kao Microsoft Gold Certified Partner, Symantec Enterprise Solutions Partner te partner niza drugih vodećih svjetskih proizvođača softvera i računalne opreme, Perpetuum Mobile među svoje korisnike ubraja najuglednije hrvatske tvrtke i organizacije iz privatnog (banke, osiguravajuća društva, mediji, telekomunikacijske tvrtke…) i javnog sektora (Sabor, državna uprava).