Studenti ZŠEM-a razgovarali s poslodavcima na Student future dayu

Studenti ZŠEM-a razgovarali s poslodavcima na Student future dayu

Student future day naziv je događaja koji je u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i managementa po četvrti put okupio brojne studente i tvrtke koje su se tim putem predstavile.

Jedan od izlagača bila je tvrtka Omega software koja je ove godine odlučila nastaviti postojeću suradnju s akademskom zajednicom u Hrvatskoj pa je stoga i logičan slijed bilo sudjelovanje na ovakvom jednom okupljanju mladih visokoobrazovanih snaga u kojima Omega software vidi svoj potencijalno kvalitetan kadar.

Osim klasičnog predstavljanja na prezentacijskom pultu, Omega software sudjelovala je i na okruglom stolu na kojem se kroz razgovor o praksama ljudskih potencijala u tvrtki predstavila kao kvalitetan poslodavac izazovan za rad budućim stručnjacima.

„Na Okruglom stolu smo prodiskutirali o ljudskim potencijalima u hrvatskim tvrtkama. Neke od konkretnih tema su bile pridobivanje kvalitetnih pojedinaca, važnost izgradnje kompetencija djelatnika, te važnost kontinuiranih edukacija i treninga. Također, imali smo priliku upoznati studente s Omegom kao IT tvrtkom koja svoj budući ljudski potencijal vidi i u mladim stručnjacima poslovno-ekonomskog profila. Iako se u javnosti u posljednje vrijeme često ističu izazovi povezani s ekonomskom situacijom koje cijelo tržište mora prebroditi, Omega software ni u ovakvim vremenima ne gubi fokus na dugoročno i vjerujemo u benefite koji će proizaći iz aktivnih nastupa i povezivanja s akademskom i stručnom zajednicom“, komentirala je Gabrijela Varga, voditeljica Odjela zajedničkih službi u Omega software.

Ivana Krolo, voditeljica Centra za razvoj ljudskih potencijala na ZŠEM-u izjavila je: „Drago nam je što je i Omega software iskazala interes za predstavljanjem na našem okupljanju. To ukazuje na činjenicu da budući stručnjaci koji izlaze iz naše poslovne škole postaju zanimljivi i sektoru informacijskih tehnologija na što smo izuzetno ponosni jer se radi o branši s izuzetno velikim potencijalom. Jedna od strateških smjernica ZŠEM-a je pružanje kvalitetne edukacije i na području managementa informacijskih sustava te se nadamo ostvariti stručne suradnje s tvrtkama koje se bave analizom i poboljšanjima poslovnih procesa kroz implementaciju poslovnih rješenja.“