Inovativnost, istraživačko sveučilište i poduzeće zasnovano na znanju

Predavanje Inovativnost, istraživačko sveučilište i poduzeće zasnovano na znanju prof.dr. Ignaca Lovreka održat će se u srijedu 25. oćujka u 13 sati u Sivoj viječnici FER-a u Zagrebu.

Prof. dr. sc. Ignac Lovrek, član suradnik HAZU-ovog razreda za tehničke znanosti govorit će o preporukama Znanstvenog vijeća za tehnološki razvoj HAZU.

Temeljem dokumenata "Deklaracija o znanju" i "Hrvatska temeljena na znanju i primjeni znanja" Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Znanstveno vijeće za tehnološki razvoj je krajem 2007. godine održalo raspravu pod nazivom "Inovativnost, istraživačko sveučilište i poduzeće zasnovano na znanju". Uvodničari rasprave bili su akademik Leo Budin, akademik Božidar Liščić, prof. dr. sc. Tomislav Filetin i prof. dr. sc. Ignac Lovrek. Na temelju te rasprave Znanstveno vijeće za tehnološki razvoj Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti utvrdilo je dokument pod istim naslovom koji se sastoji od osam preporuka. Dokument je razmatrao i usvojio Razred za tehničke znanosti, a podržalo ga je i Predsjedništvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na svojoj sjednici dana 30. travnja 2008. godine.

Ovo predavanje sažeti će najvažnije elemete rasprave i dati pregled preporuka Znanstvenog vijeća.