littlecode

Littlecode je agencija s uredima u Splitu i Zagrebu specijalizirana za izradu custom web i
mobilnih aplikacija na Microsoft stacku za klijente iz cijelog svijeta.

OSNOVNI PODACI O TVRTKI:
Web stranica: littlecode.com
Godina osnutka: 2017. Godine
Littlecode je agencija s uredima u Splitu i Zagrebu specijalizirana za izradu custom web i mobilnih aplikacija na Microsoft stacku za klijente iz cijelog svijeta. Trenutno 95% prihoda dolazi iz inozemstva, većina iz Njemačke, UK-a, Francuske i SAD-a, a radimo na projektima za velike korporacije poput BASF-a i Boscha. Cilj LC-a je graditi tvrtku kroz izazovne projekte, dobro definirane radne i development
procese te uz mentorstvo starijih kolega.
Lokacija tvrtke:
Poljička cesta 39, 21000 Split - HQ
Strojarska cesta 20, 10000 Zagreb
Prihod: 6,9M HRK (2020)
Broj zaposlenih: 20
Uprava tvrtke: Nikola Perić (CEO) i Antonio Šerić (CTO)

DJELATNOST TVRTKE:
Glavna djelatnost: Razvoj web, mobilnih i desktop aplikacija po narudžbi za klijente iz zapadne Europe i SAD-a.
Usluge koje se pružaju: Custom web, mobile and desktop development, IT Consulting, DevOps Consulting, Developing, Implementing and Managing Azure Infrastructure, Migration of legacy applications
Primjeri projekata:
Mobilna aplikacija Xarvio 
Mobilna aplikacija za NHS England
Mobilna aplikacija RTL 102.5
Web aplikacija za Erste Card Club
Događaji koje organizira: MobileMonday Meetup

TEHNOLOGIJE:
Tech Stack: .NET Core, Angular, Xamarin, Azure DevOps, SQL, Docker, Azure Kubernetes, PostgreSQL, Entity Framework, NoSQL, JavaScript, TypeScript, ASP.NET, ElasticSearch, Azure Cognitive Services, Azure ServiceBus, Azure Blob Storage, Unity, CircleCI, Git, MySQL, Azure IoT Hub, WPF, WCF, Orleans, Android Java, Kotlin, Azure Service Fabric, TensorFlow, Keras, PyTorch
Metodologija: Agile (SCRUM, Kanban), DevOps, Waterfall

OSNOVNI PODACI O ATMOSFERI U TVRTKI:
Prosječna dob zaposlenih: 28,5 godina
Korporativna kultura: Prije svega je važno naglasiti da se trudimo biti transparentni sa zaposlenicima. Jednom mjesečno imamo sastanak gdje svi prezentiraju što rade i management predstavlja promjene vezano uz tvrtku. Očekujemo od svakog našeg zaposlenika da teži biti najbolja verzija sebe, da je posvećen radu i da se trudi uvijek dati svoj maksimum. Potičemo naše zaposlenike da razmišljaju “Out of the box” i nalaze kreativna rješenja
Čovjek uči dok je živ, mi uistinu vjerujemo u to i smatramo kako je od iznimne važnosti uvijek produbljivati vlastito znanje i širiti vidike. Od svih zaposlenika očekujemo pozitivnu energiju, zainteresiranost i želju za isticanjem i postizanjem rezultata boljih od prosjeka. Entuzijastični član teama je vrijedan član teama.
Naš team je sastavljen od marljivih i odličnih pojedinaca pa je od iznimne važnosti da se svaki član prilagodi njegovoj dinamici i aktivno doprinosi njegovom funkcioniranju. Dobar teamski igrač spremno sluša svoje kolege, pomaže i daje svoj maksimum.
Jako nam je bitno da u svakom trenutku možemo biti sigurni da sve informacije vezane za posao, naši zaposlenici čuvaju i oprezno s njima postupaju. Povjerenje se gradi s obje strane pa isto tako i mi pazimo da nikada ne odajemo informacije o našim zaposlenicima.
Misija: Naša misija je pružiti svim našim klijentima najbolje usluge razvoja softvera, rješavanje njihovih poslovnih izazova predlažući nova softverska rješenja te savjetovanje klijenta o novim IT trendovima koji im mogu donijeti prednost nad konkurencijom. U centru svega što radimo su naši klijenti kojima donosimo vrijednost svojom kvalitetom rada i partnerskim odnosom koji rezultira mjerljivom vrijednosti koju donosimo klijentu pri ostvarivanju zajedničkog cilja. Naša kvaliteta rada i „Love what you do“ stav je ono sto čini Little Code.
Opcije prehrane: Kuhinja je opremljena velikom količinom zdrave i nezdrave hrane.
Specifičnosti: Dobra atmosfera nam je izuzetno bitna, kao i otvorena komunikacija među svim članovima tvrtke. Petkom organiziramo Movie Night, a uz dobar film naručimo i hranu. Svaka dva tjedna organiziramo prezentaciju gdje jedna osoba ili team izlaže o tehnologijama koje su koristili tijekom projekta, a koje bi mogle biti zanimljive i drugima.

ZAPOŠLJAVANJE:
Profili ljudi koje tvrtka najviše zapošljava: .NET developer, Xamarin developer, Angular developer
Broj novozaposlenih u prethodnoj godini: 9, u sljedećoj godini je cilj za duplo povećati ovaj broj.
Opis procedure zapošljavanja: Proces počinje s kratkim neformalnim telefonskim razgovorom ili uživo na kavi. Cilj je upoznati bolje osobu, razgovarati o prethodnim projektima na kojima je osoba radila, koje tehnologije je koristila i koja očekivanja ima od nas. Ako se “kliknemo” onda idemo prema drugom krugu razgovora. U tom koraku prolazimo malo detaljnije kroz tehnička pitanja, a sama pitanja budu vezana uz MS stack i Angular te nema zadataka. Razumijemo da cijeli selekcijski proces može biti stresan za obje strane, tako da nam je važno da postavimo realna očekivanja kandidatima i da znaju što ih očekuje. Jedino na takav način mogu obje strane biti dugoročno zadovoljne. Ako obje strane budu dalje zainteresirane u zadnjem koraku šaljemo ponudu.
Raspon plaća: od 9.000 HRK bruto do 27.000 HRK bruto, no može i više za pravog kandidata.
Dodatni benefiti: božićnica, bonusi, dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje, fleksibilno radno vrijeme, rad od kuće, besplatni internetski tečajevi, mentorstvo od iskusnih kolega, redoviti team building, uvijek puna kuhinja hrane.
Studenti
Zapošljavanja preko student servisa i kraćeg radnog vremena, zapošljavanje diplomanata bez iskustva: Veliki broj naših trenutnih zaposlenika su počeli kod nas još kao studenti. Nudimo studentima mogućnost rada preko student servisa uz kraće radno vrijeme tj. da si prilagode radno vrijeme prema studentskim obvezama. Nakon što napravimo procjenu razine znanja studenta, određujemo zadatke
prema njegovim mogućnostima i prilagodimo proces učenja prema tehnologijama koje osobe više zanimaju. Zapošljavamo i diplomante bez
praktičnog iskustva, no očekujemo određenu razinu makar teoretskog znanja.

Što su profili tvrtki

Profili tvrtke nova su plaćena usluga na rep.hr-u kojom se tvrtka može predstaviti prvenstveno kako bi zainteresirani zaposlenici mogli doznati više o tvrtki prije nego se jave na natječaje za posao, ali i za sve druge oblike informiranja i prezentiranja tvrtke u IT & web zajednici koja prati portal.

Profili tvrtki rade se prema želji tvrtke, a predložene cjeline su osnovne informacije o tvrtki, informacije o proceduri zapošljavanja, te pitanjima o uvjetima rada programera i uvjetima rada općenito. Logotipi tvrtki koji vode na profile uskoro će biti istaknuti na naslovnici portala.

Tvrtke koje naruče godišnju objavu profila u paketu će dobiti i besplatnu objavu istaknutih oglasa na portalu.

Svi prijedlozi čitatelja o tome čime proširiti profile, kao i upite tvrtki o izradi profila mogu se poslati na mail info AT rep.hr. Profili će uskoro biti trajno istaknuti na naslovnici portala.