Sajmovi za zapošljavanje u 22 grada u ožujku

Hrvatski zavod za zapošljavanje u ožujku planira organizirati 22 sajma poslova u 22 hrvatska grada, objavljenoje na današnjoj press konferenciji HZZ-a.

Sajmovi poslova započinju u Sinju 02. ožujka, a završavaju 30. ožujka u Kutini. Cilj sajma posla je omogućiti direktan kontakt onih koji traže posao tj. nezaposlenih osoba i ostalih koji se nalaze na tržištu rada i onih koji nude poslove tj. poslodavaca.

U direktnom kontaktu nezaposlene osobe i ostali koji traže posao ili su u sustavu obrazovanje pa će uskoro doći na tržište rada, moći ce na jednom mjestu upoznati se sa potrebama na tržištu rada, zahtjevima poslova izahtjevima koji poslodavci traže od buducih radnika. Prilika je to za susret nezaposlenih osoba i ostalih osoba koji traže posao sa poslodavcima koji imaju namjeru zapošljavanja u ovoj godini i kojima je potrebna radna snaga.

Sajmovi poslova organiziraju se uz podršku partnera na lokalnoj razini: lokalna samouprava, Hrvatska obrtnicka komora, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga poslodavaca, razvojne agencije, centri za poduzetništvo, škole, veleučilišta, škole za obrazovanje odraslih i drugi.