Unutarnji obračuni na portalu Javno.hr

Unutarnji obračuni na portalu Javno.hr

Nova glavna urednica portala javno.hr Nataša Zečević objavila je kako portal od danas prekida sve poslovne odnose s tvrtkom Krletka d.o.o. na čijem čelu je Josip Majher.

Dosadašnji urednik Tomislav Galović prelazi na mjesto direktora tvrtke Kontineo koja je prema njezinim riječima novi izdavač portala Javno.

U svom uvodniku urednica se požalila kako je tvrtka Krletka blokirana i ima dugove prema portalu. a njezin vlasnik Majher pregovara o prodaji portala Javno, te tvrdi kako on ne posjeduje niti njegovu domenu.

Zečević je spomenula i prihod portala od marketinga u 2008. godini od 1,5 milijuna kuna koji smatra neuspjehom marketinga za koji je bila zadužena Krletka.

Zečević se u svom uvodniku nije osvrnula na nedavne napise Nacionala prema kojem se na Javnom odvijala bitka za prevlast među tajnim suvlasnicima, a koji su mislili napustiti ona i Galović, iza kojeg navodno stoji Miljenko Manjkas.

Portal Javno.hr u javnosti slovi za portal na kojem su uvjeti rada iznimno loši za sve osim nekoliko starijih novinara, a od osnutka ga prate priče o neplaćanju svojih novinara što se potvrđuje čak i u komentarima čitatelja na samom portalu.