Uprava Zagrebačke burze želi spriječiti daljnje prepucavanje u medijima

Uprava Zagrebačke burze želi spriječiti daljnje prepucavanje u medijima

Uprava zagrebačke burze reagirala je danas oštro intoniranim priopćenjem u kojem traži zaustavljanje komunikacije između njezinih dioničara s Upravom i drugim dioničarima putem medija kako bi se spriječilo daljnje rušenje ugleda burze.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Uprava Zagrebačke burze drži da je svako daljnje komuniciranje njenih dioničara sa Nadzornim odborom, Upravom i drugim dioničarima putem sredstava javnog priopćavanja neprimjereno i da nanosi veliku štetu samom Društvu.

Uprava ne želi iznositi, raspravljati ili opovrgavati do sad objavljene navode. Kao jedini izlaz iz ove kritične situacije i u cilju omogućavanja daljnjeg redovitog rada Uprave Društva, te sprečavanja nanošenja štete ugledu Burze zatražiti će hitno sazivanje sjednice Nadzornog odbora".


Ovomjesečna optužba najvećeg pojedinačnog dioničara ZSE Ivana Tadina iz Hita Vrijednosnica da Uprava pogoduje kod izbora softvera za internetsku trgovinu, bila je sitnica u odnosu na novi događaj koji je potaknu ovakvo priopćenje.

Prema pisanju Večernjeg lista, opunomoćenik 65 posto dioničara-vlasnika burze Marijan Palić optužio je Upravu Zagrebačke burze za skrivanje infoamcija i rastrošnost. Prema njegovim optužbama, članovi Uprave koristili su taksi za vožnju od Zagreba do Pule, trošili 20.000 kuna na cvijeće i 240.000 za piće u samo jednoj večeri, a navodno je bilo i drugih propusta: plaćanje HRT-u za usluge emitiranja burzovnih cijena koje po zakonu nije potrebno plaćati i pružanje povlaštenog statusa brokerskoj kući Interkapital.