Business plan studentima ekonomije donosi nagradu od 15.000 kuna

Natjecanje u pisanju poslovnih planova namijenjeno je studentima dodiplomskih i poslijediplomskih studija, a cilj mu je upoznati studente s osnovnim poduzetničkim znanjima i vještinama.

 

Ove godine eSTUDENT organizira ga po četvrti put, s time da ove godine natječaju mogu pristupiti svi studenti Zagrebačkog sveučilišta Osnovni cilj ovog projekta je pružiti studentima dodatnu edukaciju te uz zanimljive predavače, interaktivna predavanja i radionice u njima probuditi poduzetnički duh. 

Prijave putem portala estudent.hr traju do 2. veljače, dok će 4. veljače projekt biti predstavljen na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. 

Projekt je vremenski podijeljen u tri faze. Prva koja traje oko tri mjeseca vezana je uz edukaciju, i sastojat će se od niza predavanja. Između 11.02. i 15.04. održava se edukacija koja se sastoji od 10 modula. Svaki modul odnosi se na jedan od dijelova koji čine sastavni dio poslovnog plana (motivacija, strategija, istraživanje tržišta i konkurencija, organizacija i management, financiranje poduzetničke aktivnosti, računovodstvo, marketing i promocija, financijska struktura, elektroničko poslovanje). Svaki modul sastoji se od dva dijela. Teorijski dio i praktični dio. Za teorijski dio zaduženi su većinom profesori, a za praktični dio ljudi iz struke. Paralelno s trajanjem edukacije svaki od timova pisat će svoj poslovni plan.

Druga faza započinje sredinom travnja. Studentima se ostavlja dva tjedna da završe poslovne planove.

Treća faza projekta je natjecanje. Svi timovi moraju predati poslovne planove do 15. travnja. Svi poslovni planovi moraju biti napisani po standardiziranom predlošku poslovnog plana. Povjerenstvo se sastoji od nekoliko članova, koje čine ugledni profesori, gospodarstvenici i poduzetnici te će izabrati tri najbolja poslovna plana koji će biti nagrađeni.

Proglašenje pobjednika i predstavljanje deset najboljih planova predviđeno je za 7. svibnja.

Tri glavne nagrade su novčane i to i iznosu od 15, 10 i 5 tisuča kuna. Za sve planove postoji mogućnost da se realiziraju, u suradnji sa Poduzetničkim Inkubatorom te partnerima udruge.